En personlig favorit – Chili con carne

En personlig favorit – Chili con carne
3. august 2016 admin

Efter stor efterspørgsel på facebook og Instagram er opskriften på min chili con carne. Intet hokus pokus, men lige som jeg kan lide den. Hvis man holder lidt igen med chili er det også en fantastisk ret til at få en masse grøntsager i børn andre grøntsags-forskrækkede individer 😉

Håber I synes om den. 

Ingredienser:

  • 1 fint hakket løg
  • 2 friske røde chili, finthakket
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 5 hakkede brune champignoner
  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 revet gulerødder
  • 1 hakket rød peberfrugt
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse kidney bønner
  • 2 dåser hakkede tomater / 5-6 tomater, du selv blender.
  • 1-2 tern mørk chokolade
  • Salt
  • Peber

 

Svits løg, chili, spidskommen, hvidløg og champignoner på panden. Pres de to fed hvidløg i og svits videre i 1-2 minutter. Tilsæt dernæst kødet og brun det godt af sammen med resten. Dernæst tilsættes hakkede tomater, kidneybønner, majs, peberfrugt og gulerødder. Rør det hele godt sammen, og tilsæt chokoladen til sidst. Lad det simre så lang tid som muligt ved lav varme. Jeg lader det gerne stå i mindst 3 timer og koge godt sammen. Smag til med salt, peber, spidskommen og stødt chili.

Server med en avokado-mos lavet på 1-2 avokadoer, salt, citron, 1 fed hvidløg og lidt stødt chili, og på en bund af hakket spidskål.

 

Velbekomme :-)