Fiskeolie – Fup eller fantastisk?

Fiskeolie – Fup eller fantastisk?
31. maj 2016 admin

Fiskeolie er tit og ofte et meget omtalt og benyttet kosttilskud. Men hvorfor? Og er det egentlig SÅ fantastisk?

Mit svar er: JA!

Fiskeolie eller Omega 3 bidrager til mange funktioner i kroppen. Her i blandt hjernefunktion, hjertefunktion og led. Omega 3 er en flerumættet fedtsyre og er en fedtsyre, som kroppen ikke selv kan syntetisere, og skal derfor tilføres gennem kosten eller ved hjælp af kosttilskud.

ALA, DHA og EPA er oftest forkortelserne, som findes bagpå diverse tilskud. Specielt DHA og EPA er essentiel for optimal cellefunktion, da disse fedtsyrer indgår i vores cellemembran. Cellemembranen omkredser alle celler i kroppen, og er essentiel for optimal cellefunktion. Omega 3 fedtsyrerne spiller derved en stor rolle for mange fysiologiske reaktioner i kroppen.

De mest kendte er følgende:

  1. Virker anti-inflammatorisk og sænker derved eventuelle betændelsestilstande i kroppen.
  2. Kan hjælpe med at udvide blodkar, og derved sænke blodtrykket.
  3. Sænke blodets indhold af triglycerider (forhøjede niveauer kan fører til hjertekarsygdomme og øget risiko for slagtilfælde)
  4. Optimal hjertefunktion, da det hjælper med at stabilisere hjerterytmen.
  5. Optimal hjernefunktion, da DHA udgør omkring 20% af hjernens fedtstoffer.
  6. banner_o3_compressedModvirker åreforkalkninger Hvilken en bruger jeg?Jeg sværger 100% til Pure Pharmas fiskeolie. Jeg har brug den i 2-3 år efterhånden, og vil nok altid være min nummer 1. Fiskeolien stammer fra vildtfangede ansjoser og sardiner, og de er FOS- og GMP-certificerede, hvilket vil sige, at de har samme strenge krav som lægemidler. Hvert batch bliver ydermere testet i et tredjeparts laboratorium, International Fish Oil Standards, så du altid er sikret den kvalitet, som de lover. Den indeholder minimum 74%Omega 3 fedtsyre, som gør den til en af de højeste på markedet.

    Jeg er sponsoreret af Pure Pharma, men dette er ikke årsagen til min anbefaling heraf. Jeg havde anvendt alle deres produkter i 1,5 år før vores samarbejde startede, så min anbefaling havde faldet den vej – samarbejde eller ej. De laver bæredygtige produkter, og overholder krav til produktion og kvalitet.

     

     

    Covington MB, Omega-3 fatty acids. Am Fam Physician 2004;70: 133-40AFP

 Harris WS, Ginsberg HN, Arunakul N, Shachter NS, Windsor SL, Adams M, et al, Safety and efficacy of Omacor in severe hypertriglyceridemia. J Cardiovasc Risk 1997;4: 385-91