Magnesium – vidundermiddel!

Magnesium – vidundermiddel!
6. juli 2015 admin

Magnesium er et meget omdiskutabelt mineral lige nu, og der er utrolig mange meninger herom. Min skal der ikke være tvivl om – jeg er fan! Magnesium kan både hjælpe dig med din restitution, søvn og performance, men hvorfor? Magnesium er involveret i intet mindre end 300 kemiske reaktioner i kroppen, og en voksen krop indeholder gennemsnitlig omkring 24 gram magnesium – fordelt mellem knogler, muskler og andet blødt væv.

purepharma_banner_M3

Magnesium har et hav af fordele i forbindelse med din træning og velvære:

 1. Magnesium er et vigtigt “antistress”-mineral, da det sænker udskillelsen af epinephrine og noreprinephrine – adrenalin og noradrenalin, som spiller en stor rolle for balancen af sympatisk og parasympatisk aktivitet.
  Vores sympatiske system kaldes også “fight or flight”, som blandt andet aktiveres ved stress, fysisk aktivitet og fare, hvor i mod det parasympatiske system – “rest and digest” skaber en form for ligevægt og ro i kroppen ved at sænke pulsen, sætte gang i fordøjelsen og opbygge nedbrudt væv.
  Så når det sympatiske system er aktivt stiger udskillelsen af stress-hormonet kortisol. Magnesium kan derfor have en indirekte invirkning på vores stress-niveauer ved at hæmme udskillelsen af adrenalin og noradrenalin, som kan føre til mindre sympatisk aktivitet og dermed mindre udskillelse af kortisol.
 2. Magnesium hjælper på din søvn – og dermed restitution. Af samme årsag som ovenstående kan magnesium hjælpe dig med din søvn, hvis du har problemer hermed. Ved den mindre udskillelse af adrenalin og noradrenalin vil nervesystemet nemmere kunne skifte til en dominans af parasympatisk aktivitet, så vi kan slappe af og dermed restituerer efter træning.
 3. Magnesium kan bidrage til muskelforøgelse. Når vi ønsker større muskler er det en nødvendighed, at vi i de fleste af døgnets timer er anabolske – opbyggende. Som nævnt i punkt 1+2 kan magnesium hæmme udskillelsen det katabolske (nedbrydende) hormon kortisol. Kortisol er eleveret under træning, hvilket er fordelagtigt, men kun under selve træningen, hvor vi ønsker en katabolsk (nedbrydende) effekt – for at kunne opbygge efterfølgende. Så snart den fysiske aktivitet er overstået skal kortisol sænkes hurtigst muligt, så vi kan bygge os stærkere og sejere!
 4. Magnesium kan give dig stærkere knogler. Magnesium har ligeledes stor betydning for vores calciumbalance, da det hjælper med af afbalancerer den cellulære optagelse af calcium. Magnesium hæmmer optagelsen af calcium i cellerne. Cellerne vil nedbrydes, hvis calcium uhæmmet kan strømme ind i cellerne. Magnesium beskytter derved vores celler for tidlig nedbrydelse (aldring), og holder os dermed sunde på et mere cellulært niveau.
 5. Magnesium kan hjælpe med muskelkramper, muskelsvaghed og hjerteproblemer. Som nævnt ovenstående i punkt 4 vil magnesium-mangel tillade en større passage af kalk ind i cellerne. Dette aldre cellerne, og vil med tiden nedbryde dem. Denne øget kalk-optagelse nedbryder vores celler, og gør organismen, kroppen, svagere.

Tegn på magnesium-underskud kan være følgende:

 1. Angst
 2. Forstoppelse
 3. Træhed
 4. Kramper
 5. Søvnløshed
 6. Rastløshed
 7. Muskel-træthed
 8. Ustabilt blodtryk
 9. Hjerte-kar-problemer

 

Hvad skal jeg så gøre?

 1. Sørg for at spise fødevarer, som er rige på magnesium. Her i blandt er de fleste grønne grøntsager, nødder, kerner og diverse fuldkornsprodukter.
 2. Tag et magnesium tilskud. Her anbefaler jeg Pure Pharmas M3, som efter min overbevisning er en af de bedste på markedet. Hos Pure Pharma får du ikke blot dækket dit Magnesium-behov, men dette tilskud er ligeledes kombineret med Zink, B6 og æblesyre, som alle sammen har indvirkning på hinanden, og den bedste effekt ses, hvis disse indtages på samme tid. Ydermere er Pure Pharma en virksomhed, som sætter kvalitet og bæredygtighed i højsæde. Der findes utrolig mange magnesiumtilskud på markedet, og rigtig mange forskellige typer magnesium – og ikke alle typer optages lige godt i kroppen. Undgå blandt andre magnesium-citrate, – oxid, -hydroxid og carbonate. Pure Pharmas produkt består ikke  af nogle af disse typer, men derimod magnesium taurat og cluconat.

Du kan finde Pure Pharmas M3-tilskud lige HER